Visualisera dina mål

Att ha mål i livet är viktigt för många. Det är även något som i de flesta fall är något som man mår bra av att ha inom, och det inom olika områden i livet. Men det är också viktigt att uppskatta resan mot målet och se det som en del av helheten. För att du ska kunna nå dina mål är det viktigt att de är realistiska, det vill säga så att du kan visualisera dig dem och därmed nå framgång i resan.

Om du inte har förmågan att visualisera dig dina mål – för det kan vara svårt och ovant i början – så tipsar jag dig om att beställa hem olika posters som motiverar dig och inspirerar dig till att nå dina mål. Det kan vara posters på Stockholm från Artiks om du har som mål att bo i Stockholm i framtiden. Eller en poster med en hund om du kämpar för att kunna köpa en hund.


Glöm inte att fira

Något annat som är väldigt viktigt med mål är att du firar när de är uppnådda. Oavsett om det är ett stort eller ett litet mål så förtjänar du att fira det på något sätt. Firandet behöver inte vara något stort, utan det kan vara sådant som passar in i vardagen. Till exempel att du lagar en lite lyxigare middag eller köper den där jackan du alltid velat ha.

Att fira målen är lika viktigt som att sätta upp målen. Så varje gång du har nått ett mål – planera in för när och hur du ska fira. På så sätt stannar du upp och reflekterar över resan och resultatet. Det gör i sin tur att du kan utveckla din resa mot nästa mål och därmed lyckas ännu bättre.