Underbara cykelturer i Dalarna

Dalarna har väldigt mycket att erbjuda cykelentusiasterna! Inte mindre än 21 cykelområden med 140 mil av uppmärkta leder för cross country. De som vill köra downhill har 25 leder att välja på, hela vägen från Säfsen i söder upp till Idre Fjäll i norr. Cross country är väldigt populärt och dessa cykelleder sträcker sig genom härliga skogslandskap, upp och ner för kulliga områden och längs våra vackra sjöar.

Ta din Crescent till Malung där du hittar tre leder på totalt 37 kilometer som en mjukstart. Sedan kan du ge dig på Vasaloppsarenan med tre leder på 99 kilometer, Rörbäcksnäs på 155 kilometer i nio leder eller maximera utmaningen med Säfsen-leden på totalt 336 kilometer uppdelat på 12 leder.

Det finns också korta leder på 1,8 kilometer i Gesunda, åtta kilometer i Källviken och nio kilometer i Tyngsjö. I Dalarna är det vackert överallt, så det är bara att välja och vraka på spännande upplevelser. Viktigast av allt är att man tar hand om sin cykel och ser till att den är i riktigt bra skick innan man ger sig ut på några långturer.
När du packar inför cykelsemestern kan det vara hjälpsamt att ha sittunderlag, pump, reparations kit, regnställ, handskar, karta och fickkniv. Om du ska vara borta i några dagar så kan vi också tipsa om pulverkaffe, tvättmedel, extra par skor och handduk. Välj en tunn handduk som torkar snabbt och lätt, gärna i ett modernt material som är smidigare än den där tjocka, sköna handduken du älskar att använda hemma.