Trotsa naturen trots allergi

För många är sommarmånaderna förödande eftersom det finns både pollen, myggor, getingar och andra vanliga allergier som kan förstöra en dag utomhus. Men det finns många hjälpmedel att ta till och du kan enkelt köpa allergimedicin på nätet för det mesta. Så om du älskar att vara ute i skogen, så låt inte dina allergier hindra dig från att göra vad du älskar!

Trotsa naturen trots allergi

För en god mental hälsa så är det viktigt att du prioriterar att göra saker som du tycker är roligt. Men om du blir väldigt sjuk av till exempel pollen eller myggbett så är det viktigt att du pratar med din läkare för att ha ett alternativ om det skulle gå illa. 

Om du reagerar väldigt kraftigt under sommarmånaderna eller när träden står i blom så finns det väldigt mycket som du kan göra åt det. Men det är alltid bra om du rådfrågar din läkare innan du börjar dosera, för att säkerställa att du väljer rätt medicin. Överväg för- och nackdelarna. Särskilt viktigt är det att du pratar med en läkare om du redan äter medicin för andra besvär som du lider av.

Välj rätt tid på dygnet

För att minska risken för att du får symtom när du är ute i skogen eller blir biten, så är det viktigt att väljer att gå ut rätt tid på dygnet. Att plocka blåbär när det är som allra mest mygg kanske inte är den bästa iden om du får problem av myggbett.