Ta med hela familjen ut i naturen

Barn spenderar allt mer och mer tid framför skärmar, så när ni har tid över eller det är dags för helgbestyr, är äventyr utomhus med hela familjen ett mycket passande val. Fyll även hemmet med inspirerande naturbilder från https://artiks.se/, för att inspiera ditt barn till ett mer aktivt liv.

Om du befinner dig runt omkring Ludvikaområdet, finns det mängder av passande utflyktsmål som du och familjen kan uppleva tillsammans. Vi listar några knep om vad du kan göra för att inspirera dina barn till ett mer aktivt liv och vilka typer av utomhusaktiviteter dina barn utan tvekan kommer att uppskatta.

Skattkartor och äventyr i skogen


För att motivera dina barn till en dag ute i naturen, rita upp en skattkarta eller att-göra-lista för dagen. Detta sätter direkt ett mål med aktiviteten som många barn finner väldigt motiverande och uppskattar.

Så när du tar ut ditt barn för en promenad i en närliggande skog, har de till exempel olika uppdrag som de måste genomföra, som de sedan belönas för. Om du på förhand ritar upp en skattkarta över skogsvägarna som ni kommer promenera i, kan de när ni når målet belönas med en god fika eller skatt.

Hitta ett passande event


Det är inte bara i Ludvika som många utomhusaktiviteter och event anordnas. Om du befinner dig på resande fot, finns det flera olika aktiviteter som du och din familj kan ta del av. Detta kan vara tivoli, fiskdamm, vandringsturer eller teateruppsättningar för barn. Utöver detta finns det såklart flera olika nöjesparker runt om i Sverige som ni kan besöka, för en spännande dag utomhus.