Fina vandringsleder i Dalarna

Vi alla behöver då och då en paus, eller att bara komma bort lite från det vi är vana vid. Det behöver inte vara att vi ska vara borta i en hel månad eller vecka – utan det kan räcka med en helg eller endast någon dag. Därför vill vi introducera begreppet minisemester för dig. Det är helt enkelt vad det låter som – en semester som är lite mindre än vad den kanske brukar vara, men som ändå bidrar med lugn och avkoppling i den hektiska vardagen.

En minisemester kan vara att du åker till närmaste grannstad och checkar in på ett hotell över en helg. Men det kan också vara att du hyr ett hus någonstans i närheten och spenderar några dagar där. Grejen med en minisemester är att du ska komma iväg och se något nytt. På så sätt fortsätter du inte i samma gamla mönster som du gör när du är hemma. 

Du behöver inte vänta tills sommaren

De flesta som jobbar har sin semester på sommaren och bygger därför upp förväntningar och förhoppningar om att de veckorna man har semester under sommaren ska vara så himla bra. Men om du känner att du behöver komma iväg redan nu och det är november så behöver du inte vänta tills sommaren. 

Packa en väska med sådant du kan behöva och åk någonstans under helgen. Eller ta ledigt en dag mitt i veckan och göra något som du inte brukar. Det är inte konstigt att du känner att du kan behöva en paus ifrån vardagen – njut då av en minisemester!