Om olyckan är framme

Vad du än gör och var du än befinner dig så finns risken att du eller någon annan i sällskapet skadar sig. Det är dock inget som du behöver gå runt och tänka på i de flesta situationer, men det kan ändå vara bra att vara medveten om att det alltid finns en risk. Om det nu skulle vara så att en olycka sker finns det vissa saker som du behöver tänka på – oavsett om du är i Ludvika, i Dalarna, på din hemort, eller någon annanstans i världen.

Var förbered

Det bästa du kan göra för att undvika en skada är att vara försiktig. Men saker och ting sker vilket betyder att du ändå kan vara med om en skada av något slag. Om så är fallet är det bästa att vara förberedd genom att ha med dig bandage, plåster och annan sårvård som kan behövas.

 

Var inte ensam

Att göra någonting ensam kan kännas skönt ibland. Men när du ska ut i riskfyllda miljöer är det ingen bra idé. Då är det bra om ni är minst två så att du kan få hjälp om du skadar dig. Om du är själv så ska du se till att du har med dig telefonen och att du är på en plats där det finns täckning.

 

Försök behålla lugnet

Stress kan vara farligt för kroppen – speciellt vid en olycka. Så om olyckan är framme är det viktigt att du behåller lugnet. Och detta trots om det inte är du själv som är skadad eftersom din stress kan påverka andra.