Ludvikas bästa julmarknader

Förra året fanns det många fina julmarknader vi kunde njuta av i Ludvika och vi hoppas att det kommer att vara lika mycket att välja på i år. Vi har inte fått några datum bekräftade ännu, men några av våra favoriter från 2019 och tidigare år var julmarknaden vid Grangärde musteri, julmarknad vid Kraftcentralen, julmarknaden i Sunnansjö, julmarknaden i Nyhammar och, sist men inte minst, julmarknaden på Grängesbergs Station.

Vi älskar julmarknader! Där hittar vi alltid något gott att mumsa på, som hemmagjorda pepparkakor och varm glögg som värmer så gott när kylan biter i kinderna. Om man inte vet vad man ska ge släktingarna i julklapp så kan man alltid hitta fina paket på julmarknaderna. Allt från hemmastickade grytlappar och varma sockor till utsökt glögg och hemgjort julgodis. Det säljs också mycket andra hemgjorda produkter, som tvålar, hudkrämer, parfymer och unika julkort som har målats för hand.

En julklapp behöver inte kosta så mycket tycker vi! Det som är viktigt är att man tänker till lite på vad personen tycker om. Men julmarknaderna handlar inte alltid om att köpa grejer. Ibland kan man besöka en marknad bara för att strosa runt och njuta av atmosfären, speciellt om man lyckas tajma det med ett norrsken Sverige. Så på med varma kläder och ge dig iväg till en av årets julmarknader i Ludvika. Det finns alltid något gott att äta, trevliga människor att prata med och julklappsidéer som man antingen kan inspireras av och göra hemma själv eller så kan man stötta en av de lokala hantverkarna.

246498461
754610740121030