Ludvika på sommaren

Vad kan man hitta på i Ludvika under sommaren? Är det dåligt väder och man har barn med sig går det att njuta av härligt bad inomhus vilket alltid brukar uppskattas. Vill man resa tillbaka i tiden finns Ludvika gammelgård som är öppen under sommartid. Här går det att få en guidning och se sig om för att uppleva hur de hade det förr i tiden. Brukar uppskattas av både stora och små då det finns många små uthus att titta in i.

Förutom dessa aktiviteter finns möjlighet att besöka Ludvika stadskärna, äta på någon av de härliga restauranger som finns eller bara ge sig ut i naturen. Ludvika har något för alla åldrar och är absolut väl värt att besöka för hela familjen. Det är en ort som många väljer att återkomma till när de väl har upptäckt den, och det är inte speciellt svårt att förstå varför. Kanske det är dags för också er att planera en utflykt till sommaren, då kan det absolut vara värt att ha Ludvika med som ett möjligt alternativ antingen som direkt mål eller vid genomresa.

Flobergets gruva började med gruvdrift redan på 1600-talet då de började att bryta järn. Under sommaren finns det ständigt guidade turer att ta del av för och uppleva miljön som var på 1600-talet. Det finns väldigt populära och uppskattade visningar avsedd för barn. Spännande och riktigt intressant för hela familjen. Fika eller bara njut av den otroliga utsikt som finns när man kommer upp på berget.