Ludvika och dalarna

Dalarna är ett väldigt vackert landskap att upptäcka och åka runt i! Ludvika är bara en av de orter som man absolut inte får missa. Det går att åka runt och ha en spännande upplevelser genom exempelvis besök i Falu koppargruva. Den räknas som ett kulturarv på Unesco världsarvslista. Åk ner långt under jorden och upptäck den kyla som är, sannolikt är det varmare i kylskåpet hemma.
Vintertid är det knappast någon i Sverige som undgått och märka att Vasaloppet går av stapeln. Här kan också motionärer ställa upp och se hur vältränade de egentligen är. Välj mellan flera olika sträckor och upplev både glädjen och utmaningen tillsammans med alla andra i spåret. Kanske är du en av de människor som satsar på att göra en svensk klassiker, då ingår Vasaloppet och är ett måste. Klarar du av hela sträckan på nio mil på längdskidor?
Landskapet dalarna är ett aktivt landskap där det är lätt att komma ut i naturen. Fiska, paddla kanot eller bara njut av lugnet. Alla aktiviteter går enkelt och anpassa till den enskilda individen och fungerar lika bra för barnfamiljen som den ensamme vandraren. Det spelar inte någon roll om man aldrig har provat paddla kanot eller gjort det många gånger, hitta ett vattendrag som passar den erfarenhet ni har med er och ge er ut. Naturen gör gott för både kropp och själ Man behöver inte vara ute flera dagar, utan tycker man att det räcker med någon timme är det upp till en själv.