Fina vandringsleder i Dalarna

Att hitta en fin vandringsled att promenera, behöver inte innebära att du måste resa utomlands. Sverige har en varierande natur och erbjuder både fina dalar, slätter och vandringsleder som slingrar sig genom tät skog.

Ett populärt resmål är Dalarna, då framförallt vad gäller vandring. Om du är nyfiken på att hitta en ny favoritled i Sverige, så är detta artikeln för dig. Vi listar guldkornet i Dalarna och vad du ska tänka på för att kunna vandra mer säkert.

Vildmarksleden från Borlänge – 35 kilometer

Men att vandra kan vara besvärligt och då framförallt om du inte har förberett dig, vandrat in dina nyinköpta vandringskängor och packat med dig rätt saker. Springmask eller bakterier är vanligt förekommande i vatten som inte är filtrerat, vilket innebär att du måste bära med dig tillräckligt med vatten för att täcka upp dagens behov. Se springmask information för att lära dig mer om hur detta kan behandlas och förebyggas. 

Fundera också på om du vill ta med dig mat, laga mat i gasolkök eller helt enkelt leta fram passande restauranger utmed vägen. Utbudet är dock väldigt begränsat så ta med mellanmål och energibars för att du ska kraft nog att fortsätta vandringen.

 

Att tänka på inför vandringen

Cirka 9 kilometer utanför Borlänge påbörjas vildmarksleden, med start från punkten Gyllfäbodarna. Vandringsleden tar dig genom en väldigt varierad terräng och kan vandras på en dag för den vane vandraren, med det finns även möjlighet till övernattning utefter leden, för dig som vill dela upp leden i flera olika etapper.

Utöver denna vandringsled finns det cirka 200 andra mindre leder i Dalarna som du kan välja mellan, vilket gör att du garanterat kommer hitta en led som faller dig i smaken.