Dalarnas bästa gallerior

Gillar du att shoppa? Då har Dalarna mycket att erbjuda dig! Shoppingcentret Kupolen i Borlänge är väldigt populärt, med inte mindre än 10 rulltrappor och över 80 butiker och restauranger som täcker alla behov, smaker och stilar. Köp smycken på Guldfynd och kläder i butiker som Lindex, Dressman, Bik Bok och Carlings. Skoälskarna kan shoppa loss inne på Din Sko och Skopunkten och alla de andra klassiska butikerna finns inne på Kupolen. Men du kan också hitta unika grejer inne på Indiska och till och med Myrorna. För pyssel och prydnadssaker kan vi tipsa om den norska pysselbutiken Systrarna Grene och Panduro Hobby! 

Fixa glasögonen på Synsam, Synoptik eller Specsavers och kila in på Apoteket för att utyttja ditt högkostnadsskydd. Som du ser så hittar du det mesta för att tillfredsställa hela familjen inne på Kupolen – och det är bara en av Dalarnas köpcentra. I Leksand väntar Delicato Outlet i Insjön och där kan ni bunkra upp med dammsugare, kokosbollar, kakor, tårtor och en massa annat gott. I Grangärde hittar ni flera musterier med ekologiska odlingar och specialiteter. Gör klipp inne på Insjöns Väveri som erbjuder en andrahandssortering av linnedukar, handdukar och linneservetter. Perfekt att ha allt på plats inför Lucia, Jul och Nyår. 

Varva shoppingen med lite familjeaktiviteter längs vägen för att hålla småttingarna på gott humör. Aqua Nova badhus i Borlänge är väldigt populärt och så ska vi inte glömma Leksand sommarland. I Falun har de både falukorv och koppargruva med ett fint museum där ni kan lära er om Faluns fascinerande historia.